Looduslaager meelitab 170 noort Tootsi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootsi koolimaja.
Tootsi koolimaja. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Tootsi põhikoolis koguneb 17.-18. septembril Pärnumaa piirkonna 4Hd tutvustav looduslaager “Maal on vahva”, kus lööb kaasa üle 170 noore koos juhendajatega.

“Kevadel kirjutasid noored projekti kohaliku omaalgatuse programmi ja tänu rahastusele saabki selline tore looduslaager toimuda,” ütles Inga Raudsepp, Tootsi põhikooli huvijuht ja Eesti 4H liikumise Pärnumaa piirkonna juht.

Kahte päeva mahub noortejuhi jutu järgi tegevust nii õues kui toas. Looduslaagris korraldatakse matk metsa, kust korjatud looduslikust materjalist pannakse üles näitus.

Noored meisterdavad töötoas mahlapakkidest autosid, tapeedist kinkekotte, vanast lõngast käepaelu ja voolivad seeni. Nad tegelevad teemaga “Kuidas kaitsen loomi ja linde”, õpivad seeni tundma ja panevad seejärel oma teadmised proovile viktoriinis.

“Laagrilised teevad ekskursiooni Tootsi Turba vabrikusse, et uudistada, kuidas saab briketti,” tutvustas plaani võetud tegevusi äsja Pärnumaa aasta noorsootöötajaks valitud Inga Raudsepp.

4H noori külastavad looduslaagris ja pakuvad õues põnevaid tegevusi nii maanteeamet kui päästeteenistus. Ragn-Sells aga õpetab, mida teha prügiga.

Laagris võetakse aega veel koolitusteks ja  meelelahutuseks-tantsuks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles