Odavaima kilepiima hind kerkis järsult 10 kroonini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Odavaima kilepiima hind suuremates Eesti kaubanduskettides kerkis järsult kahe krooni võrra ligemale 10 kroonini.

Kui suurtes kauplustes sai veel esmaspäeval osta liitri odavaimat kilepiima hinnaga alla kaheksa krooni, siis nüüd on osas Säästumarketites, Rimides ja Selverites hind kerkinud ligi 10 kroonini, hinnatõus on seega ligi 25 protsenti.

A-Selver ASi avalike suhete juht Annika Vilu ütles BNSile, et piima hind tõusis Selverites eile hommikul. “Põhjuseks on suurtootjate hüppeline hinna tõstmine. Praeguseks on hind tõusnud kõigil Tere toodetel ning enamikul Valio tarnitavatel kaupadel, nädala lõpus muutuvad Maag piimatööstuse toodete hinnad,” rääkis Vilu.

Vilu lisas, et kilepiima hinda tõstis Selver pisut vähem kui tootjad hinda poe jaoks kergitasid, sest tegu on ühe ostetuima tootega.

Septembris kerkis toorpiima kilo kokkuostuhind 4.70 kroonini, mis on viimase kahe aasta kõrgeim tase ja jääb viie sendi võrra alla Euroopa Liidu keskmisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles