Tants piima hinna ümber

, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Liitrise piimapaki hinna pärast puhkes julm võitlus, milles vahendeid ei valita. Hinnasõda suurte kaubanduskettide vahel päädis sellega, et peremarket Prisma, mis hinnatõusu kampaaniaga kaasa ei läinud, pöördus tõe ja õiguse jalule seadmiseks konkurentsiameti poole.

Prisma tegevjuhi Janne Lihavaineni (pildil) sõnade kohaselt survestasid konkurendid ja tarnijad neid ülejäänud jaemüügikettide eeskujul odavaima kilepiima hinda tõstma, ähvardades vastasel korral tarned lõpetada.

Mitu kaubandusketti kergitas möödunud nädalal korraga odavaima, liitrises kilepakendis piima hinda kahe krooni võrra, 9.90 kroonini. Prisma jätkas piima müümist sama hinnaga ehk omahinnast odavamalt: 7.90 krooni liitri eest. Prisma kinnitusel katavad nad piima müügist saadud kahjumi kallima kauba müümise arvelt.

Maxima esmalt tõstis piima hinda samuti kahe krooni võrra, kuid langetas kohe eelmisele tasemele. Ka Säästumarket kergitas hinda, kuid langetas selle tagasi 7.90 peale.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles