Uuest aastast lõpetab Pere Leib Pärnus leivatootmise, eile sai koondamisteate 57 inimest. Kevadel jäi kondiitritsehhi sulgemise järel tööta 36 inimest.
Pere Leib lõpetab jaanuarist Pärnus leivateo
Ehkki reaalselt jääb 57 inimesel, kelle seas on nii leivameistrid kui tootmishoone tehniline personal, viimane tööpäev jaanuarisse, muudab otsus aasta jooksul töösuhe lõpetada pea 100 inimesega Pere Leiva Pärnumaa aasta suurimaks koondajaks.
“Otsustati, et tehnilise poole peal töötajad kaotavad uue aasta alguses kahjuks töö, sest liitusime Pärnu linna kaugküttega ja vajadust oma kütjate järele enam pole. Samuti lõpetame Pärnus käsitöömahuka leivatootmise,” selgitas Pere Leiva nõukogu liige Karl Liivapuu eilsel töötajate üldkoosolekul avaldatud otsuseid.
Ehkki Pärnu Postimees on käesoleval aastal kolm korda kirjutanud Pere Leiva plaanist leivatootmine lõpetada ja Liivapuu on täpselt niisama palju kinnitanud, et tegu on pelgalt kuulujuttudega, jäi mees eile oma varasemate sõnade juurde ja väitis jätkuvalt, et tootmise lõpetamine otsustati viimasel kuul ja tegu pole pikalt planeeritud sammuga.
Liivapuu väitel on Pärnu leivatsehhi sulgemine valitsuse populistliku poliitika otsene tagajärg, viidates augustis puhkenud leiva hinna sõjale, kui Eesti leivaliit teatas, et jahu hinna tõusu tõttu on leiva hinna kergitamine vältimatu, ning konkurentsiamet ja prefektuur alustasid kriminaalmenetlust, uurimaks leivatootjate võimalikku kartellilepet.
“Meie soov oli Pärnusse käsitsitootmine jätta, kuid olukorras, kus hinnatõus tasemel, millega jõuaksime vähemalt nulli, on Eesti valitsuse poolt taunitud, on sulgemine vältimatu,” ütles Liivapuu. “Ükski ettevõte ei talu pikaajalist kahjumit.”
Uuel aastal jätkub Pärnus riivsaia, kama, küpsiste ja saia tootmine, samuti jäävad avatuks kõik Pere Leiva müügipunktid.