Võimuliidu liige taunis Pärnu juhtimist

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eino-Jüri Laarmann.
Eino-Jüri Laarmann. Foto: PP

Toomas Kivimägi valimisliidu nimekirjas Pärnu linnavolikogusse valitud Eino-Jüri Laarmann (pildil) kritiseeris Pärnu linnavolikogu eilsel istungil meie linna juhtimist.

“Olukord on selline, et siin me peaks nüüd käskivas kõneviisis karjuma,” alustas Laarmann oma kõnet. Talle ei meeldinud, et Pärnus lõpetatakse varsti leivategemine, linna rahvastik väheneb ja linnavalitsus soovib taastusravikeskuse Estonia Valge maja maha müüa.

Laarmann kutsus linnavolinikke üles, et need linnavalitsusele takka ei kiidaks, vaid nõudlikumad oleks. “Siin tuleb midagi teha. Kas Cardo ikka suudab kahe tooli peal istuda?” kahtles ta volikogu esimehe Cardo Remmeli suutlikkuses korraga nii Estoniat kui volikogu juhtida.

Istungit juhatanud Remmel valimisliidukaaslase kriitikale ei reageerinud. Küll tuldi sama teema juurde tagasi linna selle aasta teist lisaeelarvet arutades. Lisaeelarve näeb ette Estoniast võetavate dividendide vähendamise viielt miljonilt 4,5 miljoni kroonini.

Keskerakondlane Ranno Künnap küsis, kas olukorras, kus Estonia lõpetas esimese poolaasta kahjumiga, on ikka põhjendatud dividendide väljavõtmine.

Abilinnapea Annely Akkermann ütles, et kuigi Estonia lõpetas esimese poolaasta 1,7 miljoni kroonise kahjumiga, oli sellest 30. septembriks saanud 2,1 miljoni kroonine kasum. Akkermann põhjendas seda turismimajanduse eripäraga, kus suurem osa kasumist teenitakse kolmandas kvartalis, ja kinnitas, et linnale dividendide maksmiseks ei võeta laenu.

Estonia selle aasta kasumiprognoosiks on seatud 1,7 miljonit krooni. Enamik dividendidest võetakse eelmiste aastate jaotamata kasumi arvelt.

Kui lisaeelarve projekti tutvustavad abilinnapead küsimustele vastamisega hätta jäid, soovitas Remmel küsimused kirjalikult esitada. See sundis volikogu reformierakondlasest aseesimeest Väino Hallikmägit küsima, miks linnavalitsuse töötajad ei käi enam volikogu istungitel.

Istungil osales ainult kolm abilinnapead. Linnapea Toomas Kivimägi oli kodus haige.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles