Vaike Mändma valiti parimaks kooliraamatukoguhoidjaks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ühisgümnaasiumi raamatukoguhoidja Vaike Mändmaa.
Pärnu ühisgümnaasiumi raamatukoguhoidja Vaike Mändmaa. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eesti raamatukoguhoidjate ühing (ERÜ) valis tänavuseks parimaks kooliraamatukoguhoidjaks Pärnu ühisgümnaasiumi raamatukoguhoidja Vaike Mändma.

Kaheteistkümne nominendi seast tõusis Mändma esile selle poolest, et ta oli 1998. aastal ERÜ kooliraamatukogude sektsiooni asutajate hulgas.

Mändma on olnud vabariikliku sektsiooni esimees ja ERÜ juhatuse liige ning palju aastaid juhtinud Pärnu linna kooliraamatukogude ainesektsiooni.

Pärnu ühisgümnaasiumi direktori Mart Kuuskmanni sõnul on Vaike kujundanud välja eeskujulikult sisustatud raamatukogu, mis toimib koolipere õpikeskkonnana. Esimesena Pärnu linnas rakendas ta raamatukoguprogrammi RIKS ja õpetab teiste koolide raamatukoguhoidjaid seda kasutama.

Riikliku eksami- ja kvalifikatsioonikeskuse korraldatud kooliraamatukogude hindamisel tunnustati kõrgelt Vaike Mändmaa poolt töölerakendatud kooliraamatukogu-õpikeskust. Kooliraamatukogule anti esimene tase, mis on kõrgeim tunnustus vabariigis.

Mändmad on autasustatud haridus- ja teadusministeeriumi aukirjaga.

ERÜ valis aasta kooliraamatukoguhoidja auhinna välja teist korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles