Peter Hunt pälvis aasta ettevõtja tiitli

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Hunt.
Peter Hunt. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eesti aasta ettevõtja 2010 tiitli sai vooditekstiile tootva Wendre ASi omanik Peter Hunt.

Peter Hundi sõnutsi pälvis ta tiitli tänu sellele, et tema ettevõte on majanduskriisist pääsenud kergelt. „Meil on olnud hea äriidee, 95% meie toodangust läheb ekspordiks ja majanduslanguse aeg ei ole meid eriti palju mõjutanud,“ selgitas ettevõtja tiitli pälvinud Peeter Hunt oma võidu tagamaid.
 
Wendre ASi omanik Peter Hunt on sündinud 1952 Rootsis. Ettevõte on üks Euroopa suurimaid vooditekstiilide tootjaid, mille peamised tooteartiklid on polüesterkiutäidisega tekid ja padjad ning alates 2010 suvest valmistatakse ka kušette.

Wendrel on Eestis kaks tootmisüksust asukohaga Pärnus ja Vändras ning tehas Poolas. Wendre Eesti tootmisüksustes töötab ligi 750 inimest.

Wendre kuulub koos mitme teise ettevõttega Trading House Scandinavia AB kontserni, mille peakorter on Rootsis ja mille omanik Peter Hunt on. Kontserni kuulub Eestis veel Stram OÜ, mis tegeleb 2009. aastast endise Pärnu linavabriku tootmishoonetes välivoodite valmistamisega.

 „Peeter Hundi kasuks kaldus kaalukauss eelkõige seetõttu, et Wendrel on märkimisväärne osa Eesti töökohtadele ja tööhõivele – nende Eesti tootmisüksustes töötab ligi 750 inimest ning viimase aasta jooksul lisandus neist sada. Tegemist on ühe suurima vooditekstiilide tootjaga Euroopas,“ märkis aasta ettevõtja tiitlit välja andnud audiitor- ja konsultatsioonifirma Ernst&Young Baltic partner Ranno Tingas.
 
President Toomas Hendrik Ilves sõnas aasta ettevõtja üritusel peetud kõnes, et kui aasta tagasi oli majanduskriisi algusega kaasnenud paanika möödunud ja arvasime, et veame välja, siis ongi see nii läinud. Taastumine on olnud kiirem, kui oodatud. Oleme ühise pingutusega lahendanud mitu probleemi ning 57 päeva pärast tuleb Eestis kasutusele euro. Kiitus on tore asi ja kindlasti on Eesti selle ära teeninud.
 
Toomas Hendrik Ilves viitas samuti suurenenud efektiivsusele – see pani majanduse uuesti kasvama. Presidendi sõnul peab majanduse kohanemine olema laiem ja hõlmama ka kaua tegutsenud ettevõtteid. Samas on tulevikus võitjad need, kes panustavad kvaliteedile, mitte ainult madalasse hinda ja madalatesse tootmiskuludesse. Kas tegime kõik õigesti – sellele annab presidendi sõnul hinnangu järgmine kriis.

Ernst&Youngi poolt korraldatud Eesti aasta parima ettevõtja konkursi finalistideks olid Peter Hunt Wendre ASist, Hellar Mutle Bestra Engineering ASist, Kuno Pindmaa Charlot OÜst, Aivo Rosenberg Toode ASist ning Taivo Piller ja Mart Haber Shishi ASist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles