Tori jõulupuuga maeti Eesti kroon

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori rahvamaja korraldatud jõulupuude võistuehtimise võitsid Aneli Toht, Terje Sakna ja Heli Tombak.
Tori rahvamaja korraldatud jõulupuude võistuehtimise võitsid Aneli Toht, Terje Sakna ja Heli Tombak. Foto: Urmas Luik

Tori rahvamaja korraldatud jõulupuude võistuehtimise teema oli “Hüvasti, kroon!”, osales 12 võistkonda ja võitis folkloorirühm Salme Naesed.

Salme Naeste Aneli Tohti, Terje Sakna ja Heli Tombaku võidutöö “Ökod”, tehiskuusk, oli ehitud säästlikult piparkookide ja lõngakeradega.

Teisele kohale jäi hindajate arvamusele tuginedes Viira kooli võistkonna teemakohane lahendus, kus rahvusvärvides lindikestega kuuse ees on hauakivil kiri “Eesti kroon 20.06.1992-31.12.2010” ning põlevad leinaküünlad.

Tori rahvamaja juhataja Argo Juske ütles, et pühapäeval võistu ehitud puud jäävad vaadata kolmapäevani, siis viiakse need rahvamajast ära. “Iga võistkond viib kuuse enda juurde, tavaliselt ongi nii, et jõulupuu ehitakse siin võistu ära ja hiljem jõuab see tegijate asutusse,” selgitas Juske.

Juske sõnul näitab osalevate võistkondade arv, et “Tori jõulupuu” ehtimine tekitab huvi ja melu ning ettevalmistus annab tunnistust, et keegi ei tule mütsiga lööma. Teemad tekivad aga vastavalt sellele, mis riigis on päevakorral. Sellest ka tänavune hüvastiütlemine Eesti kroonile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles