Arvutisüsteem määras kaksikud eri koolidesse

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaksikud
Kaksikud Foto: Scanpix/Naine24.ee

E-keskkonnas Arno pühapäeval avaldatud koolikohad ei rõõmustanud Pärnu kesklinnas elavat peret, kelle kaksikud lapsed saatis süsteem mõlemad ise äärelinnakooli.

Praegu Tammsaare lasteaias käivatest jütsidest ühe suunas arvutisüsteem septembrist Rääma põhikooli ja teise Raeküla kooli. Selline lahendus jääb pereema Elvi Hansenile arusaamatuks, sest Rääma ja Raeküla on Tammsaare puiesteel elavale perele kõige kaugemad linnakoolid üldse. Laste kodu lähedal asuvad Kuninga tänava ja Vanalinna põhikool ja Mai põhikool.

Hanseni ütlust mööda hakkas haridusnõunik naerma, kui vastsete koolijütside ema oma murega Pärnu linnavalitsusse helistas. Murelikule emale ei tee kujunenud olukord aga põrmugi nalja.

Haridusosakonnast soovitati Hansenile mõne muu kooli kasuks avaldus kirjutada. Ema tahaks lapsed panna Kuninga tänava kooli, aga seal olla klassikomplektid juba täis. Mai koolgi on tema sõnutsi parem valik kui Rääma või Raeküla.

Hansen on nõutu, kuidas nüüd tema kesklinnas elavatele lastele ei leidu lähemal koolikohti. “Enne lõhuvad haridussüsteemi ära, nad ei uuri, kui palju lapsi hakkab koolis käima. Kas uuring on üldse tehtud?” pahandas ta.

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete teenistuse juhataja Anu Juurma-Saks möönis, et selline olukord on tõesti tekkinud.

Lahendus püütakse leida pärast 20. aprilli, kui kõigil Pärnu lapsevanematel täitub tähtaeg Arno pakutud koolikoht kinnitada või esitada avaldus mõne muu kooli kasuks.

“Praegu saame kinnitada, et kaksikud saavad ühte kooli ja võimalikult kodu ligidale,” sõnas Juurma-Saks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles