Pärnu kombijaam töötab täisvõimsusel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotum Termesti Pärnu koostootmisjaam.
Fotum Termesti Pärnu koostootmisjaam. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

AS Fortum Termesti Pärnusse Niidu tänavale rajatud elektri ja soojuse koostootmisjaama katsetused on praeguseks lõppenud ja jaam töötab täisvõimsusel.

Fortum Termesti juhatuse liige Mati Tatar ütles, et jaam töötab sisuliselt alates novembrikuust. "Häälestusperiood on lõppenud ja jaam töötab täisvõimsusel, annab nii elektrit kui ka sooja."

Tatar ütles, et jaama maksumus ulatus algselt väljaöeldud 1,35 miljardi krooni kanti. "Võib-olla natuke saime kokku hoida, aga sellist kokkuvõtet pole veel tehtud, et kui palju lõplikuks hinnaks kujunes," lausus ta.

Jaama ehitas Fortum Termest omavahenditest.

Tatari sõnul töötab Pärnu kombijaamas 24 inimest.

Varasema info kohaselt on jaama elektriline võimsus 24 ja soojuslik võimsus 50 megavatti, aastane elektrienergia müügimaht 110 ja soojuse müügimaht 220 gigavatt-tundi. Elektrijaamas kasutatavateks kütusteks on puitkütused ja freesturvas.

Kombijaama põhikatla ehitas Soome firma Andritz, turbiini tarnis jaamale Siemens ja jaama rajamise projektijuhtimisteenust pakkus AF Estivo.

Fortum Termest on Põhjamaade energiakontserni Fortum tütarettevõte Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles