Valitsus nimetas Rainer Saksa teabeameti peadirektoriks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Rainer Saks.
Rainer Saks. Foto: PP

Valitsus nimetas eile presidendi kantselei senise direktori Rainer Saksa teabeameti uueks peadirektoriks.

Saks asub teabeameti peadirektorina tööle 10. veebruaril ning tema ametiaeg kestab 9. jaanuarini 2016.

Saksa esitas teabeameti peadirektori kandidaadiks kaitseminister Jaak Aaviksoo ning Saks ütles eelmise nädala esmaspäeval pressiesindaja vahendusel, et nõustus teabeameti peadirektori ametikohale kandideerima vaid seetõttu, et presidendi kantseleis on tugev, võimekas ja kokku töötanud meeskond. Nii pole tal enda sõnul põhjust presidendi kantselei pärast muretseda.

1967. aastal sündinud Saks on õppinud Tartu ülikoolis ajalugu ning töötanud Pärnu Sütevaka gümnaasiumis ajalooõpetajana. 1999. aastal sai temast toona välisministrina töötanud Toomas Hendrik Ilvese nõunik, 2001. aastal aga riigikantselei koordinatsioonibüroo juht. Presidendi kantselei direktoriks sai Saks 2006. aastal pärast seda, kui Ilves valiti presidendiks.

Teabeameti peadirektorina töötas alates 2001. aastast Tarmo Türkson, kes alustas eelmisel nädalal tööd siseministeeriumi kantslerina.

Märksõnad

Tagasi üles