Pankrotihaldur nõuab Wolmreks Ehituse kahtlastele tehingute uurimist

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wolmreks Ehituse heaks töötanud alltöövõtjad korraldasid novembris Pärnu lastekodu peremajade pidulikul avamisel protestiks piketi.
Wolmreks Ehituse heaks töötanud alltöövõtjad korraldasid novembris Pärnu lastekodu peremajade pidulikul avamisel protestiks piketi. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Wolmreks Ehituse omanik Adu Haki on viimastel kuudel juhatuse liikme ja hiljem likvideerijana teinud firmas osavate näpuliigutustega puhta vuugi. Peale küsitavate rahaülekannete mõne firma arvele on Haki ettevõttele kuulunud vara kirjutatud oma firma töötajate nimele, kirjutas Äripäev.
 

Pärnu kutsehariduskeskuse ja lastekodu peremajade ehitusel alltöövõtjatele võlgu jäänud Wolmreks Ehituse ajutine pankrotihaldur Indrek Lepsoo teatas kohtule saadetud aruandes firma majandustegevuse ja viimaste tehingute kohta, et Adu Haki tehtud tehingud vajavad audiitorite erikontrolli.

Lepsoo sõnade järgi on Wolmreks Ehituse juhatus ja likvideerija teinud otsuseid ja tehinguid maksejõuetus olukorras, mis võivad olla käsitletavad raskete juhtimisvigadena. Ajutise pankrotihalduri hinnangul tuleks täpsemalt selgitada riigihangetel tehtud pakkumusi ja ehitusobjektidel tehtud kulusid.

Ajutine pankrotihaldur tõi välja kuus tehingut, mis on toimunud mullu oktoobrist kuni tänavu jaanuari alguseni, mis vajavad täiendavat selgitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles