Agapella helistas hinnalisi käsikelli

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsikellade ansambel Agapella.
Käsikellade ansambel Agapella. Foto: Ants Liigus

Pärnu käsikellastuudio Agapella esitles eile Strandi hotellis uut viieoktavilist pronkskellade komplekti. “Oleme õnnelikud ja rõõmsad, et käsikellastuudio on saanud uue hingamise, harjutame uutes ruumides, meil on head õpetajad ja nüüd ka suurepärane kellakomplekt,” lausus kontserdiansambli juhendaja Elo Kesküla. “Tore, et vaesel ajal võtsid kohalikud ettevõtjad nõuks noori aidata.”

Hinnaliste kellade hankimine läks maksma 20 350 eurot. Kui siiani mängiti chime-tüüpi kelladel, mille eluiga on vaid viis kuni seitse aastat, siis uute pronkskelladega saavad muusikud kontserte anda veel 100 aasta pärast.

Ameerika Ühendriikides Malmarki kellatehases käsitööna valminud komplekti kuulub 61 kella ning see on Pärnus ja naabermaakondades ainulaadne.

Pärnus on lastele ja noortele käsikellamängu õpetatud juba 13 aastat. Agapella ansambel on käinud kontserdireisidel Soomes, Tšehhis ja USAs, võitnud 2009. aastal üleriigilise õpilasorkestrite konkursi ja ansamblile on omistatud esimene kategooria.

Möödunud suvel korraldas stuudio Pärnus Eesti esimese rahvusvahelise käsikellafestivali “Bell Force 2010”, kus osales käsikellamängijaid Eestist, Saksamaalt ja USAst.

Stuudio töös osaleb praegu 30 last ja noort ning see tegutseb Hansagümnaasiumi hoovimajas, ansambleid juhendavad Helvi Treiblut ja Elo Kesküla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles