Noored saavad taotleda stipendiumi toimetulekuks praktikaperioodi vältel

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illimar Lepik von Wirén.
Illimar Lepik von Wirén. Foto: Erik Prozes / Postimees

Poliitik Illimar Lepik von Wirén annab välja stipendiumi, mis on mõeldud Eesti noortele, kes soovivad saada praktikat ning tulevikus panustada riigi arengusse ja hüvangusse.

"Kuna enamasti on riigisektori praktikakohad tasustamata ja sellest tulenevalt on praktika sooritajatel keeruline toime tulla, olen otsustanud anda kaks korda aastas välja stipendiumi Eesti noorele, kes asub praktikale Eestis või välisriigis, hõlbustamaks tema toimetulekut selle perioodi vältel," teatas Lepik. "Eesti ei saa lubada endale, et kaotaks mõne inimese, kellel on soov tulla praktikale või muul moel panustada riigi heaks, aga ei saa seda majanduslikel põhjustel teha. Loodan, et kõnealune stipendium abistab mõnd noort inimest."

"Stipendiumi suurus on 650 eurot. Tean, et palju Eesti noori elab praegu välismaal. Kui neilgi oleks soov sooritada praktika mõnes Eesti asutuses, on nende kandideerimisavaldused teretulnud," rääkis Lepik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles