Pärnu otsib Jannseni auhinna kandidaate

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakond palub esitada 25. aprilliks tänavusi Johann Voldemar Jannseni nimelise auhinna kandidaate.

Avalduse võib esitada vabas vormis ja kinnises ümbrikus koos põhjendusega, miks konkreetsele inimesele preemiat taotletakse, aadressil Suur-Sepa 16, 80098 Pärnu. Kandidaadi esitamise õigus on kõigil füüsilistel ja juriidilistel isikutel. Auhinna saaja kuulutatakse välja 14. mail.

Jannseni-nimeline auhind antakse Pärnu kultuuri- ja haridusellu märkimisväärselt panustanud inimesele. Auhinna suurus on 2000 eurot.

Mullu pälvis Jannseni auhinna Pärnu ühisgümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Maaja Hage. Pärnu Postimehe eripreemia ehk väikse Jannseni sai lehe viljakas autor, õigusajaloo professor Peeter Järvelaid.

Sel nädalal kinnitas Pärnu linnavalitsus uue Jannseni auhinna määramise komisjoni koosseisu. Komisjoni tööd juhib Pärnu abilinnapea Jane Mets, veel kuuluvad komisjoni Pärnu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Ela Tomson, haridus- ja kultuuriosakonna üldhariduse peaspetsialist Virve Laube, Raeküla Vanakooli keskuse juhataja Liivi Kaasik, 2009. aasta Jannseni auhinna laureaat, kauaaegne Pärnu Postimehe ajakirjanik Grete Naaber, Pärnu Postimehe tegevtoimetaja Iira Igasta ja linnavolikogu esindaja Ago Andreson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles