Aasta ettevõtluse õpetaja tiitel tuli Pärnusse

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna põhikooli huvijuht Marje Vaan õpilastega.
Vanalinna põhikooli huvijuht Marje Vaan õpilastega. Foto: Ardi Truija

Täna tunnustati Haridus- ja Teadusministeeriumi ettevõtlusõppe programmi tunnustuskonkursi raames silmapaistvamaid ettevõtlusõppe edendajaid, õpetajaid, mentoreid ning ettevõtlikumaid õppureid. Aasta ettevõtluse õpetaja tiitli pälvis Pärnu Vanalinna põhikooli huvijuht Marje Vaan.

Pärnu Vanalinna põhikooli direktori Pille Tahkeri sõnutsi on Marje Vaan uuendusmeelse ja ettevõtliku õpetajana lõiminud ettevõtlusõppe oskuslikult ülejäänud õppeainetega. Ta on innustanud õpilasi tegema koostööprojekte ja tema eestvõttel on koolis algatatud majandus- ja karjääriõppe tunnid. "Tegemist on inimesega, kes on avatud muutustele nii koolis kui iseendas. Ta on alati valmis väljakutseteks ja leiab võimaluse viia ellu kõige keerulisemadki ideed," rääkis Tahker. 

Marje Vaan leiab, et tunnustamist väärib kogu kool. "Üksinda ei ole võimalik seda saavutada," märkis ta. Vaani meelest on oluline lapsi ettevõtlusse kaasata ja selles vallas harida, et nad mõistaksid, mis toimub väljaspool kooli. Eelkõige, et nad oleksid kahe jalaga maa peal.

Haridus- ja Teadusministeeriumi ettevõtlusõppe programmi juht Kristi Ploom sõnul oli tunnustamiseks esitatud tugevad kandidaadid, kelle iseloomustustest jooksevad läbi märksõnad: hingega pühendumine, avatud suhtumine väljakutsetesse ja muutustesse ning eesmärgiga teha õppimine huvitavaks, eluliseks ja meeldejäävaks. "Tunnustame ettevõtlusõppe erinevaid osapooli, sest aina rohkem juurdub koolides koostöö põhimõte – teadmine, et õppida ja õpetada saab ja tuleb ka väljaspool klassiruumi, kaasates selleks nii oma ala spetsialiste kui ka kolleege. Samuti tunnustame noori, kelle ettevõtlikkust on kooli poolt pakutu juba positiivselt mõjutanud," sõnas Ploom.

Haridus- ja Teadusministeeriumi algatatud ettevõtlusõppe programmi Edu ja Tegu raames tunnustati ettevõtlusõpet edendavaid inimesi ja meeskondi tänavu esmakordselt, kokku oli viies kategoorias 25 nominenti.

Ettevõtlusõppe programm on Haridus- ja Teadusministeeriumi eestvedamisel ellu viidav programm eesmärgiga edendada ettevõtlusõpet kõigil haridustasemetel ning süvendada ettevõtlikku mõtteviisi. Programmi toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Nominendid Pärnumaalt

Aasta ettevõtluse õpetaja:

  • Are põhikooli ajaloo õpetaja Marju Sepp
  • Are põhikooli loodusainete õpetaja Leelo Lusik
  • Pärnu Vanalinna põhikooli huvijuht Marje Vaan
  • Koidula gümnaasiumi majanduse ja ettevõtluse õpetaja Birgit Peterson

Ettevõtlusõppe edendaja:

  • Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse noorte ettevõtlikkuse ja tööhõive projektijuht Viivika Vilja
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles