Jäävihm on muutnud Eesti teed ohtlikult libedaks

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libe tee.
Libe tee. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna hommikul algas jäävihmasadu, mis muutis Eesti teed libedaks, eriti keeruline olukord valitseb Lõuna-Eestis.

"Meie hooldepartnerid on pannud kõik oma seadmed puistama, kuid sellest hoolimata võib Lõuna-Eestis kuluda veel viis tundi, et kõik teed saaksid puistatud," sõnas maanteeameti peadirektori asetäitja hoolde alal Tarmo Mõttus.

Mõttus kinnitas, et teehooldajad on väljas ja tõrjuvad jääd, ent tegemist on väga keeruliste ilmaoludega. "Liiklejatelt palume kannatlikkust ja soovitame sellistes oludes sõidud edasi lükata. Kui sõitu hilisemaks ajastada pole võimalik, tuleb sõidukijuhil praegustes ilma- ja teeoludes arvestada pidurdustee kolme–neljakordistumisega võrreldes suviste tingimustega," tõdes Mõttus. Maanteeamet palub juhtidel hoida tavapärasemast suuremat pikivahet ja valida teeoludele vastav sõidustiil.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Kristi Raidla kinnitas, et Pärnumaal ei ole libeduse tõttu täna õnnetusi juhtunud.

Enne sõidu alustamist saab Eesti eri piirkondade teeoludega tutvuda teeilmajaamade ja teekaamerate veebilehel Tarktee.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles