Torm Cora röövis Pärnumaal elektri 600 majapidamiselt, veetase Pärnus tõuseb

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormine meri.
Tormine meri. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna Norrast ja Rootsist alguse saanud torm Cora jõudis õhtuks Eestisse. Ilmateenistuse hoiatuse kohaselt võib tuule tugevus tõusta 27 meetrini sekundis.

Kella 21 ajal ulatus tuule kiirus Kihnus puhanguti ligemale 24 meetrit sekundis, Pärnus mõõdeti tuuleiilide tugevuseks pea 22 meetrit sekundis.

Tormituule tõttu oli kella 21 ajal Pärnumaal elektrita ligemale 600 majapidamist.

Tuule tugevus kella 21 ajal.
Tuule tugevus kella 21 ajal. Foto: Kuvatõmmis

Veetase Pärnus oli kella 21.30 aegu 90 sentimeetrit üle keskmise, prognoosi kohaselt kerkib vesi öösel meetri jagu keskmisest kõrgemale. Veetaseme kriitiline piir Pärnus on 160 sentimeetrit üle keskmise.

Tallinna tehnikaülikooli meresüsteemide instituudi merevee taseme kaart Pärnu sadamas.
Tallinna tehnikaülikooli meresüsteemide instituudi merevee taseme kaart Pärnu sadamas. Foto: Kuvatõmmis

Ilmaprognoosi järgi on õhtul seoses lumesaju ja tuisuga oodata teeolude kiiret halvenemist. Maanteeamet hoiatas, et liiklejaid ohustavad väga tugev tuul ja tuisk. 

Elektrikatkestused Pärnumaal kella 21 ajal.
Elektrikatkestused Pärnumaal kella 21 ajal. Foto: Kuvatõmmis

Pärast keskööd saartest alates pilvisus hõreneb ja sajuvõimalus väheneb, vastu hommikut sajab veel Eesti idaosas hooti lund. Õhutemperatuur jääb Lääne-Eestis vahemikku 0–2 kraadi, mujal allapoole nulli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles