Maailm muutuses: traktorid künnavad põldu keset talve

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumaa
Põllumaa Foto: Halinga OÜ

Kui vanasti oli tavaks, et põllutööd saavad ühele poole septembri lõpuks mihklipäevaks, siis moodsal ajal tuleb põllumehel ader traktori taha seada ja põllule minna jaanuaris kolmekuningapäevalgi.

Alanud aastal, enne pakaseliseks läinud ilmu, jõudsid OÜ Halinga traktoristid künda ligemale 60 hektarit põlde. Viimati käisid traktorid põllul 12. jaanuaril.

"Nüüd, aasta algul sai minna nende põldude peale, mis sügisel ei kandnud," ütles OÜ Halinga juht Raul Peetson. "Me ei künna sellepärast, et laisad oleme, vaid sellepärast, et sügis oli nii vihmane. Kevadel läheb kiireks, seepärast kasutame võimalust. Kevadeks peavad põllud olema küntud. Siis on iga traktori hobujõud ja inimese töötund arvel külvitöödel."

Peetsoni jutu järgi jäi senine kündmas käimise rekord jõulude ja uusaasta vahele. "Kui vanasti pani keset talve adraga välja sõitev traktor maamehe kukalt kratsima, siis nüüd on sellest saanud reaalsus," lisas osaühingu juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles