Kultuuripreemiale esitati pärnakaidki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
XII noorte tantsupeo neiduderühmade liigijuht Ulla Helin-Mengel
XII noorte tantsupeo neiduderühmade liigijuht Ulla Helin-Mengel Foto: Aivar Pihelgas

Riiklikele kultuuripreemiatele esitati tänavu 98 kandidaati, nende seas pärnakas Ulla Helin-Mengel.

Helin-Mengel esitati kultuuri aastapreemiale koos XII noorte tantsupeo "Mina jään" lavastusgrupi liikmete, Margus Toomla, Karmen Ongi, Sille Kapperi, Kristjan Priksi, Agne Kurrikoff-Hermani, Liina Eero, Kristiina Siigi, Rauno Zubko, Maido Saare, Helena-Mariana Reimanni ja Kersti Kulliga.

Helin-Mengel oli mullusuvisel noorte tantsupeol neidude rühmade liigijuht-lavastaja.

Helin-Mengel on lõpetanud Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tantsuõpetaja erialal, omandanud Tallinna ülikoolis kunstide magistrikraadi koreograafi-lavastajana. Praegu töötab ta rahvatantsu­ansamblis Kajakas assistendina, peale selle treenerina kolme sealse grupi juures ning juhendab lasterühmi Rääma koolis. Koidula gümnaasiumis harjutab tema juhendamisel noorte segarühm Inetu Pardipoeg.

Preemiale esitatud kandidaatide seast leiab veel mitu Pärnumaal sündinud või siin pikka aega tegutsenud inimesi nagu festivali Jazzkaar korraldaja Anne Ermi, lavastaja ja pedagoogi Ingo Normeti, helioperaatori ja dokumentaalfilmide režissööri Enn Säde, aga ka siin olulisi arhitektuuriobjekte loonud sisearhitektid Helle ja Taevo Gansi ning arhitekt Toomas Reinu.

Kauase väljapaistva loometöö eest on kandidaadid preemiale sisearhitektid ja disainerid Helle ja Taevo Gans. Taevo Gans õppis enne Tartu kunstikooli Pärnu 1. keskkoolis (1948–1956). Arhitektide paari tööde nimistusse kuuluvad meie kandis Eesti NSV Ministrite Nõukogu Valgeranna puhkehoone (1980) ja Pärnu KEKi lasteaed (1978).

Tervise sanatooriumi sisearhitektuuriga olid Gansid seotud üle 40 aasta. Mullu läbis nüüdse nimega Tervise ravispaa hotelli vastuvõtuosa ja puhvetisaal põhjaliku remondi. Uue interjööri kujundas muide Ganside tütar Riia Oja stuudiost Gadis. Oja võttis vanemate tööjärje üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles