Koidula muuseumi aias anti üle Jannseni preemia

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuse Jannseni preemia pälvis Arnold Anton.
Tänavuse Jannseni preemia pälvis Arnold Anton. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Laupäeval õnnitleti Pärnu Koidula muuseumi aias vastset Jannseni preemia laureaati, muusikaajaloo uurijat Arnold Antonit ja anti üle AS Wendre poolt tänavu esimest korda sisseseatud kultuuripreemia näitleja Jüri Vlassovile.

Väikese Jannseni ehk Pärnu Postimehe preemia pälvis tänavu Saksamaal elav ajakirjanik Aino Siebert, kellel töökohustuste tõttu ei õnnestunud pidulikul üritusel osaleda.

Tänavu juunis 90aastaseks saav Anton on kogu elu osalenud pillimehe ja orkestrijuhina Pärnu muusikaelus, seda jälginud, ajaloolase põhjalikkusega uurinud, järjekindlalt talletanud ja trükisõnas kajastanud, põhjendas Antoni üks esitajaid, ajaloolane Aldo Kals.

Aktsiaselts Wendre otsustas täiendada Pärnu kultuuripreemiate nimekirja omanimelise preemiaga pikaajalise panuse eest linna kultuuriellu. Uue kultuuripreemia esimeseks laureaadiks valiti näitleja Jüri Vlassov aastakümnetepikkuse töö eest Endla teatris ja meelelahutuslavadel.

Pärnu Postimees otsustas oma tänavuse väikse Jannseni preemia anda vabakutselisele ajakirjanikule ja fotograafile Aino Siebertile, kes on Pärnu Postimehele teinud kaastööd peamiselt Saksamaa poliitikast, aga ka tuntud eestlastest ja nende tegevusest Saksamaal.

Auhinna pälvinuid tervitas Koidula muuseumi aias Pärnu linnapea Toomas Kivimägi. Muusikalisi vahepalu pakkusid Pärnu noorte puhkpilliorkester ja segakoor Endla. Üritust ohjas Pärnu muuseumi projektijuht Elmar Trink.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles