Vanalinna kool parandas pärast kontrolli valgustust ja ventilatsiooni

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu vanalinna põhikooli hoone.
Pärnu vanalinna põhikooli hoone. Foto: Madis Sinivee

Pärnu Vanalinna põhikool parandas pärast mullu novembris terviseameti kontrolli järel ilmsiks tulnud puudused kooliruumide valgustuses ja ventilatsioonisüsteemis.

Vanalinna põhikooli direktori Pille Tahkeri sõnutsi vahetati välja osa valgusallikaid ja mõnesse kohta tuli neid lisada, et tagada tervisekaitsenõuetele vastav valgustustihedus. Parandati tahvlite valgustustki.

Tahker märkis, et Rakvere firma MHV Elektrikontrolli mõõtmised näitasid: kooliruumide valgustus vastab pärast parendustöid normidele. Mõõtmisprotokoll saadeti ka terviseametile.

Ventilatsioonisüsteemi, kus õhuvahetus ei olnud mõnes ruumis küllaldane, reguleeriti koolijuhi jutu järgi osaliselt ümber ja paigaldati lisaventilatsioonitorusid.

Tahkeri hinnangul oli aasta kestnud remont väga mahukas ja keeruline protsess ja kõiki sellega kaasnevaid probleeme ei olnud võimalik ette näha.

"Meil on muinsuskaitsealune maja ja ventilatsioonisüsteemid pidi paigutama vanadesse šahtidesse. Muutma pidi ruumiprogrammi. Ehituses tuleb ikka ette, et mingid asjad tulevad välja pärast seda, kui tööd on tehtud. Meil oli ehitajatega väga hea koostöö," kinnitas koolijuht.

Eelmise aasta lõpul vajas parandamist koolimaja katuski, mille kolmest neelust suure sajuga vett pööningule lekkis.

Terviseameti Lääne talitus leidis mullu 2. novembril kontrolli käigus, et Vanalinna kooli õpperuumide valgustus ei vasta tervisekaitse normidele. Saavutatud oli küll keskmine valgustustihedus, aga selle ühtlusega ilmnes probleeme kogu koolis. Samuti näitas terviseameti ülevaatus, et kuues klassiruumis ei olnud küllaldast värske õhu juurdevoolu.

Vanalinna põhikooli kahe hoone renoveerimine maksis 4,9 miljonit eurot. Pärnu linn kattis sellest kaks miljonit, Euroopa Liit toetas 2,9 miljoni euroga.

Ehitusprojekti koostas Esplan OÜ, ehitas AS YIT Ehitus, omaniku- ja muinsuskaitse järelevalvet tegi OÜ Ösel Consulting ja ehituse projektijuhtimise eest vastutas OÜ P. P. Ehitusjärelevalve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles