Rubo Kikerpill: Ilmselt tuleb kolleegidele kooki tuua

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohtu esimees ja kohtunik Rubo Kikerpill oli väga üllatunud, kui kolleegid teda järsku õnnitlema hakkasid. Valgetähe IV klassi teenetemärk teeb talle suurt au.
Pärnu maakohtu esimees ja kohtunik Rubo Kikerpill oli väga üllatunud, kui kolleegid teda järsku õnnitlema hakkasid. Valgetähe IV klassi teenetemärk teeb talle suurt au. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Kohtunik ja Pärnu maakohtu esimees Rubo Kikerpill usub, et äsjane presidendi tunnustus on kiitus kõikidele Pärnu maakohtu töötajatele. "Meil on väga üksmeelne kollektiiv," märkis staažikas kohtunik.

"Omavaheline suhtlus, töörahulolu, hea keskkond ja üksteist toetav kollektiiv," loetles Kikerpill. "Arvan, et kõik see on seda (teenetemärgi saamist, L. H.) soosinud. Ega ma tea, kust see idee on tulnud, ma presidenti isiklikult ei tunne. Usun, et kolleegid esitasidki mind."

Kikerpill oli väga üllatunud, kui kolleegid teda täna hommikul järsku õnnitlema hakkasid. "Suur üllatus ja tänutunne," sõnas vastne Valgetähe IV klassi teenetemärgi laureaat veidi hiljem ajakirjanikule.

Kikerpill tõi esile, et Eestis on pea 240 kohtunikku. Talle teeb suurt au, et peale Valgetähe III klassi pälvinud riigikohtuniku Ants Kulli tedagi tunnustati.

"Võib-olla seepärast, et olen olnud pea 25 aastat kohtunik ja sellest üle 20 aasta kohtu esimees," pakkus Pärnu maakohtu esimees põhjuse, miks ta presidendilt aumärgi sai. "Eesti õigus- ja kohtusüsteem on minu silma all muutunud. Olen iseseisvunud Eestis kohtunikuna tööle asunud esimese lennu hulgas. Olen seda arengut toetanud ja võib-olla see ongi põhjus."

Kuidas maakohtu esimees teenetemärgi saamist tähistab? "See on nii ootamatu, ilmselt tuleb kolleegidele kooki tuua," sõnas ta. "Eks see ole rohkem sisemine pidu, aga kindlasti tähistame seda. See on ilus kingitus, olen väga tänulik."

Loe Pärnu Postimehe varasemat usutlust, kus Pärnu maakohtu esimees Rubo Kikerpill räägib kohtunikutööst lähemalt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles