Bussijaama WC probleemid lahendatakse

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu bussijaama wc.
Pärnu bussijaama wc. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärnumaa ühistranspordikeskuse (PÜTK) juhataja Andrus Kärpuk möönis, et juba kaks päeva on maadeldud bussi­jaama WCde mündiautomaadiga. “Nagu me inimesi hoiatasime, algas 14. veebruarist bussijaama prooviperiood, mille käigus kõrvaldatakse ilmnenud puudusi. WCga on kolm peamist probleemi,” rääkis Kärpuk.

Inimesed panevad automaadi pilusse mitu münti korraga. Seetõttu võivad need kinni jääda ja ummistada sisestuskanali. Palve on panna mündid pilusse ükshaaval.

WC sissepääs maksab 40 senti. Selle summa võib sisestada kümne- või 20sendistega. Pärast viimase mündi sisestamist saab siseneda seitsme sekundi jooksul. Sekundid loetakse maha mündiautomaadi ekraanil. Varem oli see aeg viis sekundit, mõni inimene viivitas selle aja ära ja uks läks jälle lukku.

WC koridorist ootesaali tagasipääsemiseks tuleb enne lingile vajutamist vajutada sinise valgusega ümbritsetud nuppu ukse vasakus ääres. Selle kohta pannakse lähipäevil suurem teade nupu juurde.

Kärpuk palus probleemidest WCsse sisenemisel anda teada piletikassasse. Kassa­pidaja saab inimese võtmega sisse lasta, keegi ei pea häda kannatama.

“Lähikuudel loodame leida lahenduse, kus WC uks avaneb bussikaardi valideerimisega, kui kaardil on raha olemas. Siis ei pea enam münte otsima,” lubas Kärpuk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles