Galerii: Rääma sõudekeskus saab pilkupüüdva kompleksi

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kuulutati välja Pärnusse rajatava Rääma sõudekeskuse arhitektuurikonkursi tulemused. Võitis ideekavand "Vesilik". 

Kavandi autorid on Karli Luik, Johan Tali, Kirke Päss, Mae Köömnemägi ja Harri Kaplan arhitektuuribüroost Molumba OÜ. Võidutöö pälvis 9000eurose preemia.

“Pärnu linn, kultuuriministeerium ja Pärnu sõudeklubi leppisid juba läinud aasta sügisel kokku Pärnu Rääma sõudekeskuse rekonstrueerimise põhimõtted. Soovime töödega ajagraafikus püsida ja tähtajaks kokkulepitud eesmärgini jõuda,“ kinnitas linnapea Romek Kosenkranius.

Sõudeklubi president Toomas Rapp selgitas, et konkursile laekunud kümme võistlustööd ületasid klubi ootusi nii tööde arvu kui arhitektide loominguliste lahenduste poolest, kohati kombates ja ületades lähteülesande piire.

 

Žürii otsusel pälvis II preemia (6000 eurot) ideekavand märgusõnaga ALCEDO ATTHIS, mille autorid on Olavi Kukk ja Mari-Liis Vunder arhitektuuribüroost
Žürii otsusel pälvis II preemia (6000 eurot) ideekavand märgusõnaga ALCEDO ATTHIS, mille autorid on Olavi Kukk ja Mari-Liis Vunder arhitektuuribüroost Foto: MTÜ Pärnu Sõudeklubi

“Esimese preemia töö eristus selgelt läbi mõeldud ruumilise lahenduse poolest, sellel on selgelt olemas reaalne lahendus ehitada peahoone kahes ehitusjärgus," avaldas Rapp.

"Konkursi võitnud lahendus on pragmaatiline, dünaamiline ja atraktiivne," iseloomustas žürii liige, kultuuriministeeriumi arhitektuurinõunik ja arhitekt Indrek Rünkla. "Ühelt poolt loob ta lisatüki avalikku ruumi kahe ploki vahele. Teiselt poolt saab teda tänu etappideks laotunud korpustele hästi kohandada vastavalt eelarve ja programmi piirangutele. Lihtne fassaadikäsitlus võimaldab ühtlustada olemasoleva töökoja ja rajatava ellinguhoone ilme tervikuks."

Žürii otsusel pälvis III preemia (4500 eurot) ideekavand märgusõnaga COXED EIGHT, mille autorid on Emil Urbel ja Kristjan Naaris arhitektibüroost Emil Urbel OÜ.
Žürii otsusel pälvis III preemia (4500 eurot) ideekavand märgusõnaga COXED EIGHT, mille autorid on Emil Urbel ja Kristjan Naaris arhitektibüroost Emil Urbel OÜ. Foto: MTÜ Pärnu Sõudeklubi

Sõudekeskus ehitatakse valmis kahes etapis. Möödunud aasta oktoobris allkirjastasid Pärnu linnavalitsus, kultuuriministeerium ja MTÜ Pärnu Sõudeklubi ühiste kavatsuste protokolli, mille alusel finantseeritakse ja rajatakse aastatel 2018 ja 2019 sõudekeskuse I etapp (sõudeelling ja peahoone I ehitusjärk) kogusummas kuni 2,4 miljonit eurot. II etapi rahastus ja ehitusaeg pole fikseeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles