Sindi gümnaasiumi direktor kinkis õpilasele lipu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi gümnaasiumi direktor Ain Keerup näitas ajaloolist riigilippu, mis oli pakitud kingitusena üleandmiseks 11.a klassi õpilasele, lipu seltsi uuele liikmele.
Sindi gümnaasiumi direktor Ain Keerup näitas ajaloolist riigilippu, mis oli pakitud kingitusena üleandmiseks 11.a klassi õpilasele, lipu seltsi uuele liikmele. Foto: Urmas Luik

Sindi gümnaasiumi 11.a klassi õpilane Chätlyn Parts võttis iseseisvuspäeval vastu kingituse, mille tegi talle kooli direktor Ain Keerup. See kingitus on meie riigilipp, mis lehvis Sindi raekoja tornis 1. maist 2010 kuni 9. veebruarini 2011 ja mis anti kooli aulas üle õpilasesinduse asepresidendile Partsile.

“See on lipp number kaks ehk teine, mis raekoja tornis lehvis ja mille lipu selts kinkis mulle mõni aasta tagasi lipukultuuri edendamise eest,” rääkis Keerup. “Olen selle tunnustuse üle väga uhke, aga ei ole ilusamat aega kui Eesti Vaba­riigi 100. aastapäev, et kinkida see lipp järgmisele põlvkonnale edasi. Soovisin selle kinkida just Chätlynile, kes lipuüritustel on osalenud neljandast klassist, andes jõudu uskuda Eesti tulevikku.”

Pidulikul aastapäevaüritusel Sindi gümnaasiumi aulas võeti Eesti lipu seltsi liikmeks Chätlyn Parts, Lisette Kandima, Eliise Kulli ja Georgina Ristoja.

Sümboolse kingituse üleandmisel osales Eesti lipu seltsi liige, Sindi aukodanik Urmas Saard.

Esinesid Sindi segakoor, Alen Veziko ja õpilased esitasid Eneli Arusaare juhendamisel montaaži “Inimeseks olemine”. Aulaüritusele eelnes lipu pidulik heiskamine Sindi raekoja torni. Rongkäigus ja trikolooride lehvides tuli rahvas sealt pakase eest peitu koolimajja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles