Aia tänavale kerkib uhke ärihoone

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aia 4 on ehitatud 19. sajandi viimasel veerandil äri- ja elamuhoonena, 1964. aastal kujundati see ümber muuseumiks.
Aia 4 on ehitatud 19. sajandi viimasel veerandil äri- ja elamuhoonena, 1964. aastal kujundati see ümber muuseumiks. Foto: Urmas Luik

Pärnus üle-eelmisel sajandil ehitatud Aia 4 majale kinnitatud plakatil olev eskiis annab aimu, milline hakkab hoone välja nägema pärast ulatuslikku renoveerimist.

Töömehed askeldasid usinalt Pärnus Rüütli ja Aia tänava nurgal kunagises muuseumis juba aasta alguses. 

Aia 4 ostnud Baltic Floor OÜ juhatuse liige Rainer Pavelson on varem Pärnu Postimehele öelnud, et kavatseb pärast remonditöid avada majas Iiri kõrtsi. Maja kahele esimesele korrusele on mõeldud veel bürood ja kontorid.

Foto: Urmas Luik / Parnu Postimees/

Kui kahe korruse renoveerimisega on saadud suvel ühele poole, hakatakse ehitama kolmandat ja neljandat korrust. 

Omaniku eesmärk on taastada maja punastest tellistest historistlik stiil. Aia 4 on ehitatud 19. sajandi viimasel veerandil äri- ja elamuhoonena, 1964. aastal kujundati see ümber muuseumiks.

Foto: Urmas Luik / Parnu Postimees/

Kolmandale korrusele ehitatakse neli 70–80ruutmeetrist korterit. Neljandale korrusele tuleb kaks suuremat korterit, milles on pinda üle 100 ja 200 ruutmeetri.

Keldrikorrusele ehitatakse kõrtsi kontor ja tualetid, liftišaht, ladu ja korterite panipaigad.

Ehituse peatöövõtja on Pärnu REV Ehitus OÜ. Loodava ärihoone on kavandanud arhitektuuribüroo K. Rajur ja projekteerinud Konfido OÜ.

Foto: Urmas Luik / Parnu Postimees/
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles