Algas kirjapanek avatud talude päevale

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panga talu Taalis.
Panga talu Taalis. Foto: Gertrud Alatare

Täna algas talude ja põllumajandustootjate registreerimine 22. juulil toimuvale üle-eestilisele avatud talude päevale.

Avatud talude päev on kujunenud populaarseks pereürituseks, eelmisel aastal võttis külalisi vastu 280 talu ja kokku oli külastusi üle 120 000.

"Mul on hea meel, et meie kirge ja armastust maaelu vastu jagavad nii paljud eestimaalased. Seetõttu usun, et sel aastal tuleb külalislahkeid talusid juurde ja saame avastada Eesti maaelu varjatud pärleid. Avatud talude päev on suurepärane võimalus oma toodangut laiemale publikule tutvustada ja anda neile maitsta kübekest maaelu," sõnas maaeluminister Tarmo Tamm. "Kutsun üles end registreerima kõiki talusid, kes soovivad oma ehedust kaasmaalastega jagada ja on valmis üheks toredaks, põnevaks ja rahuldust pakkuvaks päevaks."

Eestimaa talupidajate keskliidu tegevjuhi Kerli Atsi sõnutsi on talud põllumajanduse selgroog ja maaelu visiitkaart. "Talupidamine ja maaettevõtlus laiemalt on maaelu maine kujundajad. Üle-eestilisel avatud talude päeval saame näidata kogu rahvale, kus kasvab ja tuleb kvaliteetne Eesti toit," rääkis Ats.

Külastajad saavad sel juulipäeval näha nii farme kui talusid, põllumajandusmasinaid, mitmesuguseid loomi ja taimi. Kohapeal on võimalik maitsta ehedat talutoitu ja osta kaasa kohalikke tooteid. Igal talul on oma eripära tutvustav programm.

Avatud talude päeval osalemiseks tuleb talu või põllumajandustootmine 1. maiks registreerida veebilehel http://www.avatudtalud.ee/et/talule.

Talupidajad ja põllumajandustootjad, kes soovivad juulis oma tootmise külastajatele avada, on oodatud osalema infopäeval. Pärnumaal tuleb infopäev 27. märtsil Audru osavallakeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles