Linnavalitsus kinnitab: Kesklinna silla sammas on avariilises seisus

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pärnu Kesklinna silla ühe tugisamba jääkiil, mis peaks leevendama jäämineku survet sillale, on linnavalitsuse taristu- ja ehitusteenistuse juhataja Väino Kauri kinnitusel avariilises seisus ja vajab kiiresti remonti.

Pärnu Postimees avaldas fotod jäätunud jõe madala veeseisu tõttu nähtavale ilmunud sambakahjustusest 7. märtsil. Eile teatas linnavalitsuse kommunikatsioonispetsialist Gerli Kõiv, et taristu- ja ehitusteenistuse ametnikud käisid olukorda hindamas ja nende hinnangul on tegu suure kahjustusega, mis vajab kiiret remonti, et jääminek sammast edasi ei lõhuks.

"Järgmisel nädalal on plaanis sillasambasse augud puurida ja need tugeva graniitbetooniga betoneerida," edastas Kõiv.

Kesklinna sild ehitati 1956. aastal, kuid sillasambad pärinevad 1938. aastal avatud Pärnu Suursillast, mis õhiti 1944. aastal. Silla ülesõiduosa õhkimisel said sillasambad sedavõrd kahjustada, et need tuli uue silla ehituse käigus renoveerida. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles