Tuulikut remontinud mees sai tugeva elektrilöögi

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulegeneraator
Tuulegeneraator Foto: Toomas Huik / Postimees

Lääneranna vallas Esivere külas Skinest Energia ASile kuuluva  tuuliku generaatori parandustöödel juhtunud tööõnnetuses sai raskeid tervisekahjustusi 43aastane mees.

Prokuratuuri pressiesindaja Liivi Reinholdi sõnutsi tegi mees kaaslasega umbes 100 meetri kõrgusel remonditöid ja puudutas detaili, mis tema teada ei pidanud voolu all olema, kuid oli. Nii sai mees elektrilöögi.

Reinholdi jutu järgi aitas töökaaslane mehe tuuliku otsast alla ja andis meedikute hoole alla. "Viga saanud mees käis omal jalal," ütles ta.

Juhtunu täpsete asjaolude väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb töötervishoiu- ja tööohutusnõuete eiramist ettevaatamatusest, kui sellega on tekitatud inimesele raske tervisekahjustus või põhjustatud inimese surm.

Skinest Energia ASi kunagise juhatuse liikme Roman Aida jutu järgi oli tegu tema hea tuttavaga. "Halb õnnetus. Ei ole kursis, kuidas täpselt juhtus, aga tunnen seda inimest väga hästi. Viga ta sai ja kindlasti on seal ohtrad põletushaavad. Arstid teevad, mis suudavad, ja loodame kõige paremat," rääkis Ait.

Tööõnnetusi juhtus Pärnumaal tööinspektsiooni teatel eelmisel aastal 230, neist kergeid 170 ja raskeid 60. Võrreldes üle-eelmise aastaga on õnnetuste arv siiski vähenenud. 2016. aastal juhtus 274 tööõnnetust – kergeid 218 ja raskeid 56.

Elektrivaldkonnas pole paaril viimasel aastal Pärnumaal õnnetusi registreeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles