Lottemaa leiutamisvõistlusele laekus üle 100 andeka idee

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigade lennumasin Lottemaal.
Sigade lennumasin Lottemaal. Foto: Gertrud Alatare

Lottemaa tänavusele suurele leiutamisvõistlusele saadeti üle 100 töö, mille seast mai keskpaigaks selgub võitja.

Lottemaa teemapargi turundusjuht Kaire Lerg ütles, et seni on võistlusele saadetud üle 100 töö. "Täna laekus postiga veel ports töid ja me kahtlustame, et neid tuleb veel," märkis Lerg.

Lergi jutu järgi on teele pandud üliandekaid ja -loovaid leiutisi, mis tõepoolest võivad muuta maailma just nii, nagu võistluse üleskutses loodeti.

Konkursitööde seast leiab näiteks tarkuse pähepanemise kulbi, ninanuuskamise masina, tüütute plekkide peitja, ülesmäge liikuva kelgu, unenägude vaatamise masina ja palju muudki põnevat.

"Tööde kogust ja sisukust arvestades võib julgelt tõdeda, et Eesti lapsed on innovatiivsed, uudishimulikud ja näevad asju raamidest väljas," kiitis Lerg.

Mai alguseks valib žürii tööde seast viis paremat, mis pannakse avalikule hääletusele. Võidutöö selgub 15. mail.

Parimaks tunnistatud töö ehitatakse suvel Lottemaale kõigile külastajatele uudistamiseks. Võiduteose pidulik avamine on planeeritud 20. augustiks.

Lottemaa leiutamisvõistlusel osalesid lapsed eelkoolist 12. klassini, samuti kutsekooliõpilased, huvikoolide ja ringide lapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles