Pagasiruumi pandud mees peksti hiljem vigaseks (1)

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto pagasiruum. Foto on illustreeriv.
Auto pagasiruum. Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna istus Pärnu maakohtu süüpinki 35aastane Lauri, kes kehastus mullu Vändras retsiks.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistab meest avaliku korra vägivallaga raskes rikkumises, asja rühmaviisilises omavolilises kasutamises, ebaseaduslikus vabaduse võtmises ja sissetungimisega varguses.

Süüdistuse järgi tungisid Lauri ja tema kaasosaline läinud aasta märtsis Vändras tänaval kallale mehele, kellele peale valu tekitasid tervisekahjustusi. Vahetult pärast seda võtsid vägivallatsejad ohvri sõiduauto, mille süütevõti oli salongis.

Prokurör Merike Lugna sõnutsi võeti eriti jõhker tegu ette sama päeva õhtul, kui mehed panid oma järgmise ohvri omastatud sõiduki pagasiruumi ja sõidutasid asulast välja. "Seal peksti teda rusikate ja jalgadega, põhjustades talle tervisekahjustusi, sealhulgas luumurde," avaldas prokurör.

Peale selle on kohtualusele esitatud süüdistus selles, et ta varastas mullu 25. juunil Vändra alevis lukustatud kõrvalhoonest muruniiduki, trimmeri ja bensiini ning viis asjad oma aiamaale.

Kohus karistab avaliku korra raske rikkumise, ebaseadusliku vabaduse võtmise ja sissetungimisega varguse eest kuni viieaastase ja asja rühmaviisilise omavolilise kasutamise eest kuni kolmeaastase vangistusega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles