Lihula tegeluskohvikud võtavad ilmet

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal pani Lihula päästekomando keskuse ja Piiri tänava vahel sõitma pritsuekspressi.
Möödunud aastal pani Lihula päästekomando keskuse ja Piiri tänava vahel sõitma pritsuekspressi. Foto: Kristina Kukk

Kodukohvikud lähevad järjest enam moodi, nende avajate hulgast leiab nii uusi, näiteks juuni esimesel nädalavahetusel Kihnu esimene katsetus ehk Kihnu keretäüs, kui vanu tegijaid nagu Lihulas, kus juuli ­viimasel laupäeval avab ukse 17 ühepäevakohvikut.

Lääneranna vallakeskuses ja selle ümber annavad kolmanda kodukohvikute päeva heaks korraldustoimkonna liikme Kristina Kuke sõnade kohaselt oma panuse ka politsei- ja piirivalveamet, Lihula päästekomando, Hanila tuletõrjeselts, MTÜ Pärnumaa Merepääste ja maanteeamet, mis kõik ühele platsile mahuvad. Seepärast ongi osalejate arv kirjas 16+1 ehk see üks märgibki loetletud ametkondi.

Kirja saanud 16 ühepäevakohvikut tõmbavad külastajaid oma nimega: sööma-jooma võib minna Pätsu kohvikusse, Teeõhtu Tapamajja (see on kunstigalerii Lihulas), Greencube’i majatehase kohvikusse või Tuudi külas tunda Tuudi turgust.

Lihula kohvikute päev on Pärnumaa maitsete aasta üks suvesündmusi nagu kohalikku toitu väärtustav Kihnu keretäüski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles