Pildid: Kilingi-Nõmme rajatud tammikus pandi paika juubelikivi

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kilingi-Nõmme äärelinnas katsusid neljapäeva õhtul jõudu mehed, masinad ja maakivi, kaotajaks jäi mitmetonnine mürakas, mis nüüd tammesalus loitsimist ootab.

Tammesalu on pühendatud Eesti Vabariigi 100. aastapäevale ja ettekasvatatud istikutest rajati salu aastapäevad tagasi maitalgutel. Ajas veel tagasi vaadates on tammehakatised sirgunud Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õpilaste korjatud tõrudest, mis puukoolis mulda pandi ning hiljem istutati avamaapeenrale ja seejärel juba üsna tugevatena talguliste abiga kasvama pandi.

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi direktori Erli Aasametsa jutu järgi on Saarde 100 tamme salu tähistav kivi paigas ja lastekaitsepäeva hommikul kogunevad õpilased ja ümbruskonna rahvas selle ümber ning tammeloitsu saatel avatakse kivil tahvel nagu kinnitus kohalike kingitusest koduriigi suurjuubeliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles