Galerii: päikeselises muuseumiaias jagati väärikaid auhindu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, Johann Voldemar Jannseni sünniaastapäeval kogunes Pärnu linnarahvas Koidula muuseumi aeda, et anda üle kunagise lehemehe ja tunnustatud koolipapa nime kandev elutööpreemia aktiivsele kunstnikule ja kauaaegsele kunstiõpetajale Leili Vollile.

Veel praegugi 92aastasena kunstiga tegelev Voll oli abiks 1980. aastal Pärnu kunstikooli loomisel ja tegutseb endiselt täiskasvanute joonistamiskursuse juhendajana.

1955. aastal loodi Volli eestvedamisel Pärnu kunstiklubi, mis koondas kunstihuvilisi täiskasvanuid ja käib koos siiani.

Eesti Vabariigi 100. aastapäeva eel kujundas kunstnik graafilise lehe iseseisvusmanifesti ettelugemisest 23. veebruaril 1918 Pärnu Endla teatri rõdult. Selle graafilise lehe said Pärnu linnalt kingituseks kõik Eesti üldhariduskoolid.

Jannseni-nimeline auhind on asutatud 1994. aastal Postipapa mälestuse hoidmiseks.

Volli sõnade järgi tuli Jannseni preemia pälvimine talle suure üllatusena. "Avastasin kunstikoolis töölaualt õnnitlused. Mõtlesin, et mul ju ei ole täna sünnipäev," meenutas Voll linnapea Romek Kosenkraniuselt autasu vastu võttes seda, kuidas ta autasu teenimisest teada sai. "Alles õhtul kodus sain teada, et olen sellise kõrge tunnustuse osaliseks saanud."

Aiapeol tunnustati veel Wendre haridus- ja kultuuripreemiaga tantsijat ja koreograafi Eneli Rüütlit ja Pärnu Postimehe preemia ehk Väikese Jannseni auhinnaga viljakat spordireporterit Joel Kukke.

Wendre autasu pälvinud Rüütli juhendab paljude muude tegemiste kõrval Pärnumaa üht erilisemat rahvatantsuansamblit Tuurit-Tuurit.

Pärnu Postimehe auhinna saanud ajalehe kauaaegne spordireporter Kukk on pärast pensionile minekut siiani lehe viljakas kaasautor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles