Saarde 100 tamme salu avatakse ülehomme

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilingi-Nõmme gümnaasiumi juubelikingitus koduriigile ehk 100 tamme salu jääb Vainu-Pärnu ja Muru tänava vahele.
Kilingi-Nõmme gümnaasiumi juubelikingitus koduriigile ehk 100 tamme salu jääb Vainu-Pärnu ja Muru tänava vahele. Foto: Mailiis Ollino

Lastekaitsepäeva, 1. juuni hommik algab Kilingi-Nõmme äärelinnas koduriigi juubelile pühendatud Saarde 100 tamme salu avamisega.

Mürakal maakivil avatakse salu nime ja kuupäevaga plaat, eeltööd tegi ja plaadi paigaldas skulptor ja kiviraidur Ülo Kirt Lova talust.

Tammesalu ettevalmistamine algas viis aastat tagasi, mil Kilingi-Nõmme gümnaasiumi tollal üheksandate klasside õpilased korjasid üle 300 tõru nii, et esindatud saaksid koduvalla külad, Tihemetsa alevik ja Kilingi-Nõmme linn.

Tõrud pandi kasvama AS Eesti Metsataime Marana puukoolis ja istutati tamme­hakatistena ümber Tihemetsa metskonna taimeaeda. Läinud aasta mais istutasid talgulised juba kasvus tublisti kõrgust visanud istikud linna läbiva peatee äärde platsile. Tänavused maitalgulised rohisid ja korrastasid platsi ja kohalike ettevõtjate abiga paigaldati maasse kivi nagu monument.

Avatava tammesalu juures on Artur Hollandi kujundatud infostend, mis kajastab Eesti Vabariigi 100 aasta juubeli kingituse valmistamise lugu.

Saarde valla rahvas hääletas tammiku rajamise mullu valla kultuuri tähtsündmuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles