Festival valis peatoiduks piima

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piim. Foto on illustratiivne.
Piim. Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Häädemeeste suveaias toimub sel laupäeval 13. Põhja-Liivimaa festival, seekord on ettevõtmise keskmes piim ja sellest valmistatud toidud.

“Tavakohaselt on festival pühendatud ühele teemale: seekord tutvustame rahvale Eesti kultuuripärandit toidu kaudu ja valisime põhitoidu­aineks piima,” selgitas Häädemeeste huvikeskuse juhataja ja ürituse üks eestvedajaid Anneli Leppik.

Leppiku jutu järgi on kohal Kurgja talumuuseumi töötajad, kes õpetavad sõira ja või tegemist ning Eesti rahva ­muuseumi esindajad lisavad ajaloolise ülevaate piimatoodetest ja keskenduvad näiteid tuues Pärnumaale.

Suveaias kestab päev läbi laadamelu, laval esinevad ­kohalikud tantsijad ja lauljad, külakosti toovad Lõõtsavägilased Karksi-Nuiast ja ansambel Naised Köögis.

Häädemeeste huviteater esitab lavasõu “Tasasel tulel hautatud Eesti elu”, mille lavastab Aire Koop.

Lasteetendusega “Meri ­põlvini” tuleb publiku ette MTÜ Teoteater, mille humoorikas ja mänguline lavatükk pajatab merest, veest ja mere­elukatest. Lavastaja on Jane Meresmaa-Roos.

Pikale juuni esimesele laupäevale panevad punkti kohalikud noored, kelle algatusel näidatakse öökino nii omaloomingust kui hittfilmi “Klassikokkutulek 2”.

Nii veetakse varasemas mõistes Häädemeeste vallas ühisjõul edasi festivali, mis elavdab hiliskevadel Läti piiri äärset elu Pärnumaa edela­nurgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles