Internetis tülli läinud noorte riid päädis kahe noahoobi ja raskete tervisekahjustustega (9)

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See nuga pole juhtumiga seotud.
See nuga pole juhtumiga seotud. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Pärnu maakohus mõistis sel nädalal lühimenetluses süüdi 19aastase Kennethi, kes tänavu 16. jaanuari õhtul lõi kaks korda alaealisele noaga õlavarde, tekitades ohvrile raske tervisekahjustuse.

Prokurör Merry Tiituse sõnutsi tekkis tuttavate noormeeste vahel veebikeskkonnas vesteldes konflikt. Selle klaarimiseks leppisid nad kokku kohtumise Pärnu pargis. Enne kokkusaamist läks hilisem kannatanu koos sõpradega süüdimõistetu koju, Pärnu Tallinna maantee eramu hoovi.

Külaline püüdis tuttava rõivastest haarata. Too vastas seepeale kahe noahoobiga, põhjustades püsiva tervisekahjustuse.

Peale valu tekitasid noahoobid vigastatule lõikehaavad seljas ja küünarvarre ülaosas. Küünarvart tabanud hoop vigastas kodarluunärvi. See on pikaajaline tervisehäire, mis kestab vähemalt neli kuud.

Noormees tunnistas tegu ja põhjendas seda enesekaitsega. Prokuröri sõnutsi ei saa relvitu inimese noaga löömist seaduse silmis aga enesekaitseks lugeda.

Kohus mõistis Kennethile raskete kehavigastuste tekitamise eest neli ja pool aastat vangistust. Lühimenetluse tõttu vähenes karistus kolme aastani. Seda ei pöörata täitmisele, kui süüdimõistetu ei pane nelja aasta ja kuue kuu pikkuse katseaja jooksul toime kuritegu ja täidab kohtu määratud kontrollinõudeid.

Kohus rahuldas kannatanu 115eurose tsiviilhagi. Riigituludesse peab süüdimõistetu maksma sunniraha, ekspertiisikulu ja riigi õigusabi eest kokku 1731 eurot.

Vähemalt neli kuud kestva raske tervisekahjustuse tekitamise eest karistab kohus nelja- kuni 12aastase vangistusega.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles