Uus ja vana pilt: karupojad müravad nüüd Rannahotelli ees aukohal

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suvepealinna skulptori Rait Pärja käe läbi uue väljanägemise saanud karupoegade skulptuur tõsteti eile Rannahotelli ette aukohale. Varem olid räsitud ilmega betoonmõmmikud hotelli juures põõsaste varjus ja uudistajatele pea nähtamatus kohas.

Pärja järgi avastas ta kehvas seisus kuju puhtjuhuslikult. „Sõitsin rannas rattaga, kui märkasin, et põõsastest paistab selline vahva skulptuur,” rääkis kujur.

Kunstnik otsustas õnnetus olukorras taiese taastada ja küsis hotellist, mis asutus sellest arvab. Hotelli inimesed oli ettepanekuga päri.

Kuigi Pärg ei teadnud, kes on skulptuuri autor, on see tema hinnangul kindlasti meistri tehtud.

Nüüd aitas skulptor müravad karupojad uuele elule – parandas murenenud betooni ja kandis peale mitu kihti värvi, et see kauem vastu peaks.

„Eile sai skulptuur Rannahotelli ette ilusti-kenasti pandud ja hotelli omanikud olid tulemusega väga rahul,” märkis Pärg.

Pärja jutu järgi on nüüd, kui skulptuur korda tehtud, mitu tema eakaaslast meenutanud, et mäletavad seda oma lapsepõlvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles