Põhja-Liivimaa festival tuleb senisest rahvusvahelisem

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel laupäeval Häädemeestel Põhja-Liivimaa festivalil on seekord laiem rahvusvaheline taust kui tavaliselt.

Samal ajal festivaliga toimub Grundtvigi programmi projekti “Euroopa kultuuripärand – võimalused elukestvaks õppimiseks” osalejate kohtumine.

Festivalipäeva hommikul on seltsimajas kavas Euroopa kultuuride töötuba, mis tutvustab Itaalia, Hispaania, Bulgaaria ja Eesti kultuuritavasid. Külaliste hulgas on hulk rahvatantsijaid ja lauljaid Lätist.

Töötoas on kavas ettekanded Napoli laulutraditsioonist selle stiili õpetajalt Itaaliast, Hispaaniast tulev laulja-lauluõpetaja esitleb sealset muusikažanri – zarzuela’t. Tutvutakse Eesti rahvapillide ja tantsusammudega.

Grundtvigi projekti osalised nõustusid ühtlasi osalema festivali merelaulude konkursi žürii töös.

“Meil on väga rahvusvaheline žürii, mille liikmete hulgas on hispaanlasi, itaallasi, bulgaarlasi ja lätlasi. Nad on enamasti kas heliloojad, festivalide korraldajad, pedagoogid, ja on ka professionaalne ooperilaulja,” kirjeldas Häädemeeste seltsimaja ja huvikeskuse juht Aire Koop.

Samuti toimub liivi tantsu võistlus, millele eelneb segarahvatantsurühma Räämakad liivi tantsude õpituba, kus õpitakse arhailisi ja seltskonnatantse.

Koop sõnas, et merelaulude konkursile tuleb 14 kollektiivi.

Reedel toimub lasteaiaõpetajatele mõeldud meistriklass Pärnus Kunstide majas, kus rahvusvaheliselt tunnustatud Suzuki meetodi arendaja Marco Mesina Itaaliast tutvustab seda praktiliste näidete najal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles