Kihnu Virve tuuri korraldaja jäi autoriõiguse rikkumises süüdi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Varris (paremal) ja tema kaitsja Vahur Krinal Pärnu maakohtus.
Urmas Varris (paremal) ja tema kaitsja Vahur Krinal Pärnu maakohtus. Foto: Ants Liigus

Kihnu Virve suvetuuri korraldamisel esinejatele võlgu jäänud kontserikorraldaja Urmas Varris ja tema firma OÜ Ferdinand jäid autoriõiguse rikkumises lõplikult süüdi, kuna riigikohus ei andnud esmaspäeval mehe kassatsioonkaebuse suhtes menetlusluba.

Varris sai esimese kaotuse osaliseks mullu 15. detsembril, kui Pärnu maakohus mõistis tema ja OÜ Ferdinandi süüdi teose või autoriõigusega kaasnevate õiguste objekti ebaseadusliku avaliku esitamise eest. Varris sai trahvi 8000 ja tema firma 50 000 krooni. Peale selle rahuldas kohus autorite ühingu 100 819kroonise tsiviilhagi.

Varrise kaitsja polnud süüdimõistva otsusega rahul ja viis kaasuse Tallinna ringkonnakohtusse, mis aga jättis märtsi lõpus maakohtu lahendi jõusse.

Varem on meedia avaldanud, et Varris jäi Kihnu Virve pereansamblile võlgu ligi 80 000 krooni. Paar aastat tagasi suurejoonelise kontserdituuri korraldanud Varris on peale peaesineja Kihnu Virve võlgu tuuri ülejäänud esinejatele: Audru Jõelaevanduse Pundile 219 600, Untsakatele 178 000, Setodele 120 000 ja Olavi Kõrrele 44 000 krooni, kirjutas Õhtuleht möödunud aasta lõpus.

Mullu märtsis väitis Varris, et Setod olevat osa raha kätte saanud, sest nad olevat ainsana korrektse arve esitanud. "Tunduvalt tähtsam on see, et need inimesed, kes reaalselt tööd tegid, enne raha kätte saaksid," tõstis Varris toona esile hoopis turvafirma ja kontserdi tehnilise personali osa.

Nagu eelmainitud võlgadest vähe oleks, üritasid Varris ja tema firma OÜ Ferdinand Kihnu Virve laulude üle 100 000 krooni küündiva autoritasu maksmise enda kaelast ära sokutada. "Meie hinnangul esitab teost see, kes reaalselt laval teosega üles astub, mitte tuuri korraldaja," teatas Varrise ja tema firma advokaat Vahur Krinal novembri algul, kui kohtusaaga autoritasu maksmise asjus hoogu kogus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles