Ka Eesti põllumehed saavad kolibakterikahju hüvitist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Põllumajandusministeeriumi teatel on Eesti köögiviljakasvatajatel võimalik saada hüvitist juhul, kui kogu Euroopat mõjutanud kolibakteripuhang on nendegi majandustegevust mõjutanud.

Euroopa Komisjon maksab kolibakteripuhangust tingitud kahju eest Euroopa köögiviljakasvatajatele erakorralise hüvitisena kokku 210 miljonit eurot. “Väiksem või suurem mõju on juhtunul kõigi riikide põllumeestele, sest tarbijad on köögiviljade suhtes kõikjal ettevaatlikud,” rääkis põllumajandusministeeriumi põllumajandus- ja kaubanduspoliitika asekantsler Andres Oopkaup.

Eesti köögiviljakasvatajad peavad andmed oma turult kõrvaldatud toodangu kohta operatiivselt esitama põllumajandusametile.

Saamata jäänud tulu hüvitatakse tomati, kurgi, salati, paprika ja suvikõrvitsa eest. Ajavahemik, mille raames saamata jäänud tulu osaliselt kompenseeritakse, on tänavu 26. mai kuni 30. juuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles