Lõket teinud purjus mees lõi päästetöötajat

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üleeile süüdati Pärnus Hirve tänaval korduvalt oksaprahist tehtud lõket, mida päästjad käisid kolmel korral kustutamas. Viimatisel korral ründas üks lõkketuld teinud purjus noormees päästetöötajat.

Eile kell 14.19 sai päästeteenistus teate tulekahjust Pärnus Hirve tänaval. Päästjate kohale jõudes selgus, et umbes 30ruutmeetrisel alal põlesid oksad ja praht. Päästjad kustutasid põlengu ja lahkusid, teatas Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremets.

Kell 16.03 said päästjad uuesti samasse kohta väljakutse, kus oksahunnik oli taas süüdatud. Põleng kustutati. Kell 18.27 said päästjad samasse kohta kolmanda kutse ning taas oli oksa- ja prahihunnik süüdatud.

Päästjad leidsid kohapealt arvatavad süütajad, kes ei soostunud oma andmeid ütlema. Kui meeskonnavanem häirekeskuse kaudu politsei kutsus, pöördus üks noormees tagasi ning hetk hiljem tõukas ja lõi päästjat, vigastades huult. Päästjad pöördusid Pärnu haigla erakorralise meditsiini osakonda, kus vigastus üles märgiti ning üle vaadati.

Sündmusega tegeles edasi politsei ja pidas kinni päästjat löönud alkoholijoobes 23aastase noormehe.

Juhtunu kohta algatati kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb vägivalda võimuesindaja ja avalikku korda kaitsva muu isiku suhtes. Kohtus süüdimõistmisel karistatakse selle eest rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles