Pärnu on ideaalne paik UNICEFi sinisele nädalale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homsest järgmise nädala lõpuni kestab Pärnus UNICEFi sinine nädal, mille eesmärk on pöörata linnas tähelepanu laste ja noorte ajaveetmisvõimalustele.

Sinisel nädalal korraldatakse noortele mitmesuguseid üritusi, mis koostöös Pärnus tegutsevate huvikoolide ja -ringidega pakuvad meelelahutust igale sihtgrupile.

Kultuurisündmustest mahub sinise nädala programmi mitu kontserti, kus esinevad nii Agapella käsikellastuudio kui paljud Pärnu noortebändid. Samuti on Pärnu filmifestivali raames võimalik vaadata laste- ja noortefilme.

Et sinine nädal vältab paralleelselt rahvusvahelise koorifestivaliga “Europa Cantat junior”, on festivali avakontsert ühtlasi nädala avaüritus.

Nädala kavas on palju ühistegevustki. Näiteks värvitakse kunstnik Pusa juhendamisel planku ja tantsitakse zumba’t. Kunstikooli direktori Kristel Kallau arvates on ettevõtmistest põnevaim liivalosside ehitamine, kuna seal saavad kokku nii profid kui amatöörid.

Sinise nädala raames on Pärnus avatud sinine tee, millel linnatuure korraldavad Pärnu Free Touri tegevad noored. Tuuri käigus on sepikojas võimalik endale ise vermida Pusa disainitud meenemünt sinise nädala logoga.

Pärnu linna noorsoonõuniku Reine Tappi sõnutsi sobivad noorimatele huvilistele lastehommikud. Spetsiaalselt noortele on mõeldud Rannapargi noortetelk, kus laupäeval, 16. juulil esineb saate “Eesti otsib superstaari” finalist Artjom Savitski.

Sel aastal toimub sinine nädal esimest korda suvel. Ürituse programmijuht Heidi Taal põhjendas valikut sooviga juhtida tähelepanu huvikoolide ja -ringide tegevusele ja tuua nad uude keskkonda.

Tapp usub, et suvine Pärnu on sinisele nädalale ideaalne paik. “Millal siis veel korraldada sinist nädalat Pärnus, kui mitte suvel?” leidis ta.

Ürituste täpne kava asub sinise nädala kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles