Binders vaidlustas Pärnu ümbersõidu uue ehitushanke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ümbersõidutee ehitus. Arhiivifoto.
Pärnu ümbersõidutee ehitus. Arhiivifoto. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Riigihangete vaidlustuskomisjoni esindaja sõnutsi on Läti SIA Binders ja SIA Arčers vaidlustanud maanteeameti Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee ja läänepoolse ühendustee ehitusehanke, kevadel jäid tööd samadel lõikudel seisma Bindersi ja maanteeameti vastuolude tõttu.

Riigihangete vaidlustuskomisjoni esindaja ütles, et vaidlustus jõudis komisjoni teisipäeval. "Nüüd on hankijal kaks tööpäeva aega oma seisukohti esitada ja siis kulgeb protsess kas istungina või kirjalikus menetluses."

Äripäev kirjutas juuli alguses, et hankele on ühispakkumised teinud ka Merko koos Tallinna Teedega ning Lemminkäinen Trefi ja Trev-2ga. Ajalehe väitel on kõigi pakkumiste hinnad 20 miljoni euro suurusjärgus ehk ligikaudu viie miljoni euro võrra kõrgemad kui varasemal hankel.

Maanteeamet on plaaninud, et uue hanke sujumisel on lepinguni võimalik jõuda hiljemalt augustis ja ehituse valmimisaeg on 2012. aasta suvi.

Hanke võitja ülesanne on nii Ehitajate teel kui läänepoolsel ühendusteel pooleli ehitustööde jätkamine. Muu hulgas tuleb hanke võitjal lõpuni ehitada Tallinna maantee poole kilomeetri ja Ehitajate tee 5,6 kilomeetri pikkune neljarajaline eraldusribaga teelõik. Peale selle on lepingupartneri ülesanne lõpetada 2,9 kilomeetrit kogujateid, üheksa kilomeetrit jalg- ja jalgrattateid, viis jalg- ja jalgrattatunnelit, 2,5 kilomeetrit müratõkkeid ja kommunikatsioonid.

Samuti peab hanke võitja läänepoolsel ühendusteel lõpetama ehitustööd Tallinna maantee ja Lihula maantee vahelisel 2,8 kilomeetri pikkusel kaherajalisel lõigul ja Lihula maantee 0,9 kilomeetri pikkusel neljarajalisel eraldusribaga lõigul. Lepingu järgi tuleb võitjal ehitada samuti kilomeeter ristuvaid teid koos ringristmikega, kaks jalg- ja jalgrattatunnelit, kommunikatsioonid ja 70 meetri pikkune sild üle Sauga jõe. Sellel lõigul on hankes ette nähtud 0,2 kilomeetrit müratõkkeid ja 4,2 kilomeetrit jalg- ja jalgrattateid.

Projekti kaasrahastab Euroopa Liidu ühtekuuluvusfond.

Maanteeamet sõlmis esmalt Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee ehituslepingu 2009. aasta 23. septembril ja läänepoolse ühendustee ehituslepingu 2009. aasta 3. novembril konsortsiumiga, mida juhtis Koger & Partnerid. Möödunud aasta suvel sai konsortsiumi juhtpartneriks Binders.

Vastavalt lepingule pidi Ehitajate tee valmima tänavu sügisel ja läänepoolse ümbersõidu valmimise tähtaeg oli mullu 15. oktoobril.

Selle aasta 16. märtsil saatis maanteeamet Bindersi ning Koger & Partnerite esindajatele avalduse Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee ja läänepoolse ühenduse ehituslepingute lõpetamise kohta. Varem oli Binders teatanud, et loobub lepingute täitmisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles