Pärnulased protestivad tankla rajamise vastu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla raudteejaam.
Raeküla raudteejaam. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu Raeküla rahvas oli esialgu vastu, et bensiinijaama ehituse tõttu lammutatakse endine raudteejaama hoone, vaidluse süvenedes aga asuti üha häälekamalt tõrjuma ka tanklat.

1985. aastal ehitatud raudteejaama hoonel puudub muinsuskaitseameti hinnangul muinsuskaitseline väärtus. Seetõttu tõdesid Olerexi ja linnarahva  kohtumisel osalenud linnaametnikudki, et lihtsalt emotsioonidele tuginedes nad Olerexilt maja säilitamist nõuda ei saa. Vaidlus aga kandus rohkem hoopis sellele, et rahvas ei soovi tanklat, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

"Meil on olnud siin eluterve keskkond ja nüüd äkki ma pean oma elamisest loobuma, et keegi teine saaks oma ärilisi huvisid siin teha," rääkis üks Raeküla elanik.

Linnaarhitekt Karri Tiigisoon ütles, et rahva vastuseis tanklale oli mõnevõrra üllatuslik, sest tankla ehitatakse Riia maantee sellele poolele, kus elamuid ei olegi.

Tema sõnul peab linn seadma tingimused, et kavandatav hoone tuleks samasugune või paremgi. Eelistatuim oleks, kui saaks ära kasutada praeguse jaamahoone.

Olerexi avalike suhete juhi Maily-Maria Kiviselja sõnutsi ei tee firma ilma linnaga kooskõlastamata  ühtegi sammu. Linn on teinud Olerexile ettepaneku korraldada arhitektuurikonkurss ning kütusefirma on võtnud ettepaneku kaalumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles