Pärnumaal kasvatatakse edukalt arbuuse ja meloneid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõunamaist arbuusi võib kasvatada meilgi.
Lõunamaist arbuusi võib kasvatada meilgi. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Arbuuse, viinamarju, meloneid ja teisigi lõunamaisteks peetavaid vilju saab edukalt meilgi kasvatada, leiab tõestust Pärnumaal Vändra vallas tegutsevas Saare-Tõrvaaugu aiandis.

Kui oma silmaga poleks näinud, oleks raske uskuda, et Eestis võib edukalt kasvatada umbes sadat sorti viinamarju, pooltsadat sorti arbuuse ja meloneid, hulka tsitruselisi. Pärnumaal Vändra vallas tegutsevas Saare-Tõrvaaugu aiandis on saagid korralikud ja teadmisi jagatakse kõigi huvilistega, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Aiandi avatud uste päevale tulid sajad inimesed, kes siin kasvatatud lõunamaistest viljadest nii söömise kui kasvatamise mõttes huvitatud. Maitselt on need huvitavamad kui poekraam ning tervislikumad kindlasti. Viinamarjade degusteerijad olid vaimustuses.

Ainus mis poes müüdava kasuks räägib, on hind. Kui näiteks arbuusikilo eest küsitakse kauplustes 30-40 senti, siis Eestis kasvatades tuleb juba omahinnaks umbes poolteist eurot. Kätte ei jää Saare-Tõrvaaugul siiski midagi, sest muud väärtused teevad hinnavahe kuhjaga tasa.

Lõunamaiste viljade kasvatamist tuleb kindlasti alustada teadmiste kogumisest. Niisama viinamarja või arbuusiseemne mulda pistmine toob kaasa pettumuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles