Idavirulased lihvisid eesti keele oskust Pärnumaal

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Augusti lõpul täiendasid Tallinna tehnikaülikooli Virumaa kolledži üliõpilased oma erialase ja akadeemilise eesti keele oskust suveülikoolis Pärnumaal, kus noored proovisid muu hulgas talutöid ja juuksuriametit ning tutvusid Tori hobusekasvanduse ajalooga.

Kutse- ja keelealase pädevuse tõstmiseks mõeldud suveülikoolis osales 25 Ida-Virumaa üliõpilast. Tudengid tutvusid õppekäikudel Pärnumaa tootmisettevõtete, Pärnu kolledži ja Pärnumaa kutsehariduskeskusega, samuti külastasid Kurgja talumuuseumi ja Tori hobusekasvandust.

TTÜ Virumaa kolledži eesti keele lektor Kaire Viil meenutas, et eriti populaarseks kujunes osalejate seas kutsehariduskeskus, sest noored said seal omal käel järele proovida kassapidaja, juuksuri ja puhastusteenindaja tööd.

“Huvi pakkusid ka Tori hobusekasvanduse ajalugu ja seal ratsutamine ning Kurgja talumuuseum, kus üliõpilased värskendasid oma teadmisi Carl Robert Jakobsoni kohta ning tegid endisaegseid talutöid,” kõneles Viil.

Suveülikooli viimane õppereis viis õppurid Eesti-Läti piiri lähedale Sossemetsa lambakasvatus- ja käsitöötallu, mille pererahvaga vesteldi väikeettevõtluse ja maaturismi edendamise ning Euroopa Liidu toetuste üle.

Esimest korda eesti keele täienduskursustel osalenud Aleksandr Tsistokletovi sõnutsi oli tema eesmärk parandada suveülikoolis keeleoskust ja saada teada midagi uut.

“Programm oli väga tihe. Tutvusin eri ettevõtetega, eriti meeldis mulle metallitootmisettevõte, sest seal nähtu tuleb mulle erialaselt kasuks. Peale sõnavara täiendamise saime Pärnumaal uusi teadmisi Eesti aja- ja kultuuriloost. Arvan, et selliseid kursusi tuleb tudengitele kindlasti edaspidigi korraldada,” rääkis Tsistokletov.

Suveülikooli rahastati Euroopa sotsiaalfondi ja Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutuse Meie Inimesed keeleõppeprogrammide toel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles