Varbla puhkeküla sadamale asetati nurgakivi

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel nädalal pandi Lääneranna vallas Varbla puhkekülas kuni poolsada alust mahutava sadama nurgakivi.

Lääneranna Teataja kirjutas, et kuni 24meetriseid väikelaevu, mootor- ja purjealuseid teenindav sadam valmib esialgsete plaanide järgi tuleval aastal.

Puhkeküla sadama loomisega võimaldatakse kohalikul kogukonnal pääs merele, samuti suureneb selle piirkonna atraktiivsus turistidele ja mereteemaliste ürituste korraldajatele.

“Tänavu läks Muhu väina regatt meist mööda, kuid loodetavasti saame juba järgmisel aastal võõrustada sellist suurt seltskonda,” ütles nurgakivi panekul AS Varbla Puhkeküla üks omanikke Heino Sabiin.

Nurgakivi asetamisel viibinud Helena Järviste ettevõtluse arendamise sihtasutusest toonitas, et sadam luuakse väga soodsasse asukohta, sest vahetus läheduses asub Varbla puhkeküla – kaunil Liivi lahe kaldal, eemal linnamürast, suurtest teedest ja asulatest. Meri on siin üheltpoolt avar ja liivane, teisalt tulvil pisemaid ja suuremaid laide. Koht sobib ideaalselt nii perega puhkajatele, teelistele, romantika ja privaatsuse otsijatele kui ka suurüritusteks.

Ligemale 1,8miljoniline investeering rahastatakse 85 protsenti Eesti-Läti programmist, parandamaks purjetamise taristut ja ehitamaks sadamavõrgustikku Eestis ja Lätis, et edendada Ida-Baltikumi kui purjetamise sihtkohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles