Vald plaanib laguneva poe asemele külakeskust

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vald plaanib tühjana seisnud ja laguneva hoone asemele rajada külakeskuse.
Vald plaanib tühjana seisnud ja laguneva hoone asemele rajada külakeskuse. Foto: Urmas Luik

Vändra vald on keset Pärnjõe asulat aastaid tühjana seisnud ja laguneva, sovhoosiajal ehitatud kaupluse-söökla hoone eraomanikult tagasi ostnud ning valla arengukava näeb ette sellele kohale külakeskuse rajamist.

Vald ostis ainult maja, kuna sellealune maa on riigi oma. Maa saab valla omaks koos hoonega juhul, kui vald vareme oma kulul lammutab ja hakkab uut maja asemele ehitama.

Ehitus algab siis, kui finantsid ja 2014. aastal avanevad fondid seda võimaldavad, sest sellise külakeskuse maksumus küünib miljoni euro kanti.

Vallavanem Peeter Reimann märkis, et viimati tegutses Pärnjõel kauplus hoopis elumajas valla korteris ja see pole elanikele kõige parem kooslus, kui uksed pidevalt lahti-kinni kolksuvad. Leida külakeskusesse üks väike ruum poe tarvis oleks kindlasti parem lahendus.

“Häda on selles, et eraomandil rajanevad ruumid pole projektide rahastamisel abikõlblikud, aga selle osa rahastamisel on ehk võimalik mõne eraettevõtjaga kokkuleppele jõuda, kui ehituseks läheb,” oletas Reimann.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles